Slut på Trampolin PR men start på karriären

Efter närmare tio veckor i Östersund börjar min praktik hos Trampolin PR lida mot sitt slut. Det har varit en väldigt speciell tid på grund av rådande pandemi, men det är ju inte något att göra åt förstås.

Första veckan märkte jag heller inte av den rådande pandemin. Det var fullt av energi på kontoret trots att möjligheten att jobba hemma fanns. Det fanns en känsla i hela staden av att viruset kanske inte kunde komma till Östersund ändå. Men ju längre tiden gick ändrades det, samhällsspridningen i Åre blev någon sorts väckarklocka för många tror jag. Närvaron på kontoren blev mindre och vissa dagar var vi så få som en till två personer. Däremot fungerade det bra att jobba hemifrån, även om jag föredrar att ha en fysisk arbetsplats att gå till.

Under min praktikperiod har jag fått möjlighet att testa på en rad olika uppdrag. Mest fokus har legat på att skriva artiklar. Det har varit en utmaning att sätta sig in i och förstå olika uppdragsgivares branscher. Näringsverksamheten i Jämtland och Härjedalen skiljer sig en del från Västerbotten, där jag kommer från. Men med lite tålamod och mycket inläsning har jag lyckats lära mig en hel del om bland annat gröna näringar, skogs- och transportbranschen. Sedan har det nog underlättat en del att alla personer jag träffat och intervjuat varit otroligt trevliga och medgörliga och möjligen haft en gnutta tålamod med några av de “dumma” frågor som jag ställde.

Av allt jag hunnit med är det nog ett uppdrag som sticker ut lite extra. Det var när jag följde med en av Reaxcers lastbilschaufförer och bevakade hans arbetsdag. Förutom att klockan ringde fyra på morgonen så var det en dag som jag verkligen uppskattade. Från lastbilens vindruta fick jag uppleva hela Jämtland och Härjedalen och se dess fjällmiljöer, och oj vilken natur regionen har att erbjuda!

Jag har dessutom hunnit med att funderat lite över framtiden och vad jag vill jobba med när jag tar min kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap. Ämnet i sig är ganska brett och det finns mycket jag kan jobba med. Efter min tid här skulle jag helst börja med att jobba “inhouse” hos ett företag för att kunna fokusera mer på själva yrket än branscherna runt omkring, vilket jag tycker skulle kunna bli ett bra första steg in i arbetslivet.

Avslutningsvis vill jag säga att det har varit en ynnest att fått vara en del av Trampolin PR under tio veckor och få träffa alla trevliga människor som gjort det enkelt för mig att acklimatisera mig både i arbetet men även i staden. Om du är student och söker en praktikplats så skulle jag rekommendera dig att söka dig hit!