Ny vd i spetsen på Trampolin PR

PR på norrländska – mindre snack och mera verkstad. Det är grunden för kommunikationsbyrån Trampolin PR och det har lockat kunder och medarbetare i snart 13 år. Även under pandemin har företaget fortsatt utvecklas och nu utökas ledningen med en tredje delägare och ny vd. Från och med 1 september kliver Annika Lidgren in i den rollen.

trampolintrio_S0A7881-1-2048×1365

Från och med 1 september tar Annika Lidgren över rollen som vd på Trampolin PR.

– När vi startade Trampolin PR var det med en tydlig vision. Vi ville jobba med kommunikation på vårt sätt, enkelt och prestigelöst, vara drivande och handlingskraftiga gentemot våra kunder. Vi har märkt att det uppskattas och vi har fått många företags och organisationers förtroende i kommunikationsfrågor. Det är också häftigt att på 13 år ha gått från att bara vara två, till att nu vara ett gäng på 13 personer, säger en av grundarna Helena Engberg.

Delat ledarskap
Det prestigelösa arbetssättet har även präglat ledarskapet. Hittills har Helena Engberg och Marlene Ström delat på vd-skapet. Två år i taget har den ena varit vd och den andra styrelseordförande, sedan har de bytt roll. Båda två har hela tiden arbetat som konsult med kunduppdrag, men den som inte varit vd har fått en friare roll och till exempel kunnat vara långledig eller tjänstledig för andra spännande uppdrag. Det har visat sig vara ett vinnande koncept för att fortsätta hålla engagemang och ork på topp.

Extern vd
Ungefär samtidigt insåg båda att de ville ha mer av den friheten och började diskutera att anställa en extern vd. Efter moget övervägande blev det också beslutet. Dock inte i form av en särskilt extern person, utan en av de egna medarbetarna.

– Annika Lidgren har jobbat hos oss i fyra år och är en person som våra kunder, personalen och vi själva har förtroende för. Hon är både strukturerad och kreativ och har sedan tidigare erfarenhet av ledarskap. Det känns helt rätt att hon kliver fram och tar rollen som vd, säger Marlene, den av grundarna som senast varit vd och som nu lämnar över till Annika.

Grundarna fortsätter i företaget
Båda grundarna Marlene och Helena kommer att fortsätta arbeta i företaget som kommunikationskonsulter. Inom kort utökas också personalstyrkan med ytterligare en medarbetare.

– För mig var det som att hitta hem när jag kom till Trampolin PR. Snabbheten, flexibiliteten och blandningen av alla roliga kunder, tilltalar mig otroligt mycket. Jag ser bland annat fram emot att välkomna en ny medarbetare i höst, säger Annika.