Skrivkramp?
Här är tre tips som brukar hjälpa mig

1. Skriv, bara skriv ✍️

För min del funkar det sällan att invänta inspiration. Det skapar mest stress och prestationsångest.

Att bara sätta sig ner och skriva rakt upp och ner utan att tänka på om det blir perfekt direkt kan lösa upp många knutar. Sedan kan det kännas lättare att korrigera i efterhand.

2. Börja med rubriken 📢

Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta. När orden inte vill komma ner på pränt kanske du inte riktigt vet vad du vill säga? Jag har skrivit många typer av texter – nyhetsartiklar, webbinformation, statliga rapporter, annonsbudskap etc. etc.

När jag kör fast brukar det vara värt att lägga lite tid på att formulera en rubrik och en ingress/inledning. Då vinkeln på budskapet är klart flyter resten av texten på av sig själv (förhoppningsvis).

3. Ta en promenad 👟👟

Ibland är det extra svårt att komma igång eller få till delar av en text. Då kan det vara lika bra att bryta! Gå ut i friska luften, ring en kollega eller vän, dansa fuldans i köket eller vad du nu gillar. Mina allra bästa idéer har jag fått under motion av något slag. Då piggnar hjärnan till och saker faller på plats.

Att lyfta blicken från tangentbordet ger också perspektiv – det finns en värld utanför mig och min skrivkramp!

Har du andra metoder? Dela gärna med dig! ☺️