Hem » Sockerkaka och schwarzvaldtårta i rosa huset

Sockerkaka och schwarzvaldtårta i rosa huset

Sockerkaka eller schwarzwaldtårta – att jobba på Trampolin PR är att få det bästa av båda världar. Från det enkla, raka uppdraget till det som rymmer flera lager och kräver mer tid. Här finns en skön inställning och en prestigelöshet som är ganska unik. Redan efter första dagen stod det klart – här lever vi verkligen efter devisen PR på norrländska. Mindre snack och mer verkstad, helt enkelt!

Efter att ha tillbringat ett och ett halvt år på hemmakontoret var det befriande att öppna den avlutade trädörren och stiga in i det rosa huset längst ner på Biblioteksgatan i Östersund. Visserligen råder ofta en fokuserad tystnad innanför de hundraåriga väggarna, här jobbas det – och det jobbas hårt. Men jag hade redan träffat några av medarbetarna – och visste att här finns också människor som rymmer bullriga skratt, ilsnabba tankar och framförallt en värme och gemenskap som genomsyrar hela verksamheten. Allt det som jag saknat under den långa, påtvingade avskildheten hemmavid.

Som så många andra är också jag hemvändare. Det sägs att Jämtland och Gotland är de län i Sverige som lockar tillbaka flest av sina gamla invånare. Att välja bort och välja åter har varit en viktig aspekt i min rekyl hem. Förut var Jämtland ett icke-val, något som bara var en självklarhet; en sliten kuliss jämfört med allt det andra som hände – någon annanstans. Locktonerna från en glänsande, nyputsad värld är starka när man är arton, nitton år. Och jag kastade mig ut, huvudstupa som man ju gör – ljuvligt befriad från rädsla, erfarenhet och reservationer. Det blev ett år i USA, en säsong i Åre, slumpartat plugg i Stockholm och Frankrike, nån vända till Oslo – och ja, så där höll det på ett par år. Tills jag knöt ihop säcken, gjorde klart en personalvetarexamen och en journalistutbildning, och slutförde min praktik på Aftonbladet söndag. Sen var jag redo att välja åter. Nu skulle jag hem, och jag skulle bli frilans. Och helst inte på en lokaltidning… Olyckskorparna kraxade såklart – inte kunde väl någon vettig människa hitta på att börja frilansa för glossiga stockholmsmagasin, från Jämtland? Tok, det går aldrig. Men visst gick det!

Sedan dess har jag hunnit bilda familj, köpt fjällstuga och jobba ganska många år i offentlig verksamhet.

Som så många andra har jag fått uppleva att omvärldens inställning till det som händer och finns utanför tullarna är ganska njugg. Men vi som kommer härifrån, eller som fått smak på vad det innebär att bo i Jämtland – vi vet. Här kan man hitta något som inte finns någon annanstans. Här finns både och. Schwarzwaldtårta och sockerkaka helt enkelt! Och jag tror det är därför jag även trivs så bra på Trampolin PR.

Malin Gunnarsson

Kommunikationsstrateg och projektledare

  • 070-598 12 32

  • malin@trampolinpr.se