energirad_logo

Energikontoret är en del av regionförbundet som genom projekt och rådgivning arbetar för effektivare energianvändning. De arbetar också med samordning av kommunernas energirådgivare. Till rådgivarna kan privatpersoner, företag och organisationer vända sig för att få kostnadsfri energirådgivning. Vårt samarbete med Energi- och klimatrådgivarna vid Energikontoret i Jämtlands län började med att arbeta fram en  kommunikationsplan och aktivitetsplan tillsammans.

Lösning
Energikontoret har några målgrupper, rådgivarna andra. Det är rådgivarna som främst ska kommuniceras externt till exempel villaägare som har energifrågor. För att nå ut och började Trampolin PR att ta fram en grafisk profil till Energi-och klimatrådgivarna i Jämtlands län. Som fortsättning har vi tillsammans med en samarbetspartner, Adeprimo tagit fram deras nya webbsida energiråd.se.

Resultat
Energi- och klimatrådgivarna i Jämtlands län har nu en egen webbsida, ett skyltfönster och ett enkelt sätt att nå ut till sina målgrupper. På energiråd.se finns nu tillgänglig information kring energi och klimatfrågor, instruktionsfilmer, senaste nyheter, kommande aktiviteter med mera.