Den 24 februari började jag på Trampolin. Efter ett drygt år hemma med barn var jag nästintill orimligt peppad och ivrig att komma tillbaka till arbetslivet. Oufits var framhängda, håret klippt och busskortet laddat. Hur mysigt det än hade varit att vara föräldraledig hade jag saknat att jobba och längtat efter ett sammanhang med kollegor. Jag såg fram emot att få använda hjärnan igen och inte minst att gå på möten med kunder, luncha med kollegor och tänka en hel tanke utan att bli avbruten av en liten människa.

Det började bra, jag fick ett galet fint kontor i med trägolv och kakelugn och en grym rumskompis. Andra dagen var det gemensam fika med semlor, tredje dagen hade vi en grymt intressant workshop i inkluderande kommunikation med efterföljande bubbel-afterwork. På torsdagen hann jag delta i en regional innovationsdag med spännande föreläsare. Veckan därpå var det sportlov och halvtomt på kontoret och veckan efter det var det som att kollegorna aldrig kom tillbaka. Corona gjorde att vi alla rekommenderades jobba på distans. Jag förvisades åter till hemmet och hemmakontoret.

Det har varit en minst sagt speciell tid att vara ny på jobbet. Trots det har det varit lätt att komma in i det här glada, proffsiga gänget. Vi börjar numera varje dag på Teams med att berätta var vi är, hur vi mår och vad vi ska ägna dagen åt. Det är mer än jag visste de veckor vi satt på samma kontor. Jag har också lärt känna mina nya arbetskamrater på ett helt annat sätt än jag annars skulle ha gjort. Jag vet hur deras kök ser ut, att det är Muumin på deras favoritmugg och att deras kontorslampa är från IKEA. Genom skärmen har jag träffat deras partners, barn, hundar och katter och fått en inblick i deras liv utanför jobbet.

Den största utmaningen med att jobba hemifrån är för mig är att bestämma när arbetsdagen börjar och slutar så att inte allt flyter ihop. När många möten ställs in eller effektiviseras och småpratet vid kaffebryggaren försvinner kan arbetsdagen kännas väldigt kompakt. Samtidigt är jag enormt tacksam över att ha ett arbete som jag älskar och ger mina dagar en känsla av mening. Jag hoppas att vi snart är igenom denna märkliga vår och jag ser fram emot att ta igen förlorad tid med kunder och kollegor genom fika, AW och småprat IRL.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.