Trampolin PR

Hemester på Norrländska*

By 27 juni, 2019 No Comments

Med våra bästa personliga tips för en härlig hemester på norrländska vill vi önska dig en skön sommar! Vi turas om att ha semester och det går alltid att komma i kontakt med någon av oss via vårt gemensamma nummer 063-10 33 50. Hör av dig om du behöver kommunikationshjälp i sommar!

* Semester som spenderas nära hemmet i Norrland

AD-Sebastian tipsar!

Glösa Älgriket – friluftsmuseum

Res tillbaka i tiden och upplev 5-6000 år gamla hällristningar och fångstgropar från Älgklanens viste i Glösa, ett stenkast från Alsen. Njut av en picknick med hela familjen intill det porlande vattenfallet och besök Älghallen där du kan lära dig mer om hur livet såg ut för Älgklanen i förhistoriska Jämtland.

Copy-Annja tipsar! 

Häggsåssjön – härlig badsjö i fjällmiljö

Borra ner tårna i sandbotten och njut av ljummet vatten mot kroppen och vacker utsikt mot fjällen. En oas under soliga dagar. Häggsåssjön i Oviken passar både badkrukan och vattenälskaren eftersom den är otroligt långgrund. Ta med något gott att fika mellan doppen. Grillplats finns.

Digital-Sharre tipsar! 

Sten- och fossiljakt i Jämtland

Har du barn? Många barn blir någon gång intresserade av stenar. Packa fikakorgen och bege er till stenbrottet i Marieby, här finns mängder av fossil att upptäcka. Ett bonustips på temat är meteoritcentrum i Lockne, ett oväntat bra stenmuseum där ni kan lära er om hur det gick till då en meteorit störtade ner och skapade Locknesjön.

Copy-Henrika
tipsar! 

Nyfiket sommarkafé i gammal gård

Gammelgården i Rättvik är ett smultronställe för alla som uppskattar gott sommarfika. Här dukar Kafé Nyfiket upp hembakade kakor, goda luncher, smörgåsar och tutul (Siljansbygdens svar på tunnbrödsstut). Innan påtår kan man strosa i örtagården, titta in i den lilla hemslöjdsbutiken eller – om man tajmar – ta del av en konsert på lägdan nedanför. Och missa för all del inte Rättviksglassen.

Sociala medier-Elin tipsar! 

Bjuröklubb

Bjuröklubb är en halvö, ett naturreservat, en låt av Laleh, Skellefteås mest besökta utflyktsmål och har Västerbottens längsta havssandstrand. Här kan du bada, upptäcka lämningar från 500-talet eller promenera ut på utsiktsrampen bredvid den gula 1800-talsfyren där du får en storslagen panoramavy över Bottenviken. Ta en fika på Café Fyren i den gamla fyrmästarbostaden eller sväng förbi krukmakaren Björn Larsson.

Projektledar-Helena tipsar! 

Sommar upplevs bäst från hästryggen

Att rida är ett fantastiskt sätt att komma nära naturen. Näst efter bebis-nackar finns heller inget som luktar så mycket lycka som en häst. Mitt bästa sommartips är en ridtur. Förslagsvis bokar du en tur på SG Islandshäst i Brunflo där pigga och välskolade islandshästar tar dig med på en härlig skogstur. Om du vill upp på fjället för en längre tur, kanske flera dagar, är Rid i Jorm ett bra alternativ.

Strateg-Annika tipsar!

Döda fallet – Ragundadalen

Jag vill tipsa om en utflykt till Döda fallet. Det har en intressant historia, då det är en av Sveriges största naturkatastrofer. Det är också väldigt spännande att faktiskt kunna vandra i en flodfåra som är helt torrlagd. När jag besökte stället som barn förundrades jag mest över alla underliga stenar och märkliga hålor som man kunde kika igenom. Som vuxen är jag minst lika betagen av den vidunderliga utsikten över Ragundadalen.

Journalist-Sofia tipsar! 

Rotsidan och Gårdsbutiken – Höga Kusten

Höga Kusten är stort, men på en dag kan du hinna med två av mina favoriter. Börja med att snirkla dig fram på småvägar mellan sjöar och berg till Barsta. Lämna bilen och följ stigen mot naturreservatet Rotsidan. Efter någon kilometers promenad i skog börjar havet skymta mellan träden och du kommer fram till de solvarma klipporna, perfekta för barfotaspring. Bada, fika, njut och när du sedan fått nog av havsluft är ett stopp för middag på Gårdsbutiken i Nordingrå att rekommendera.

Film-Håkan tipsar! 

Vandra och spring i Oviksfjällen

Oviksfjällen är något av en doldis i Jämtlandfjällen, men här döljer sig många fina pärlor. En av de finaste är att vandra eller springa till Dörrsjöarna (knappt 25 kilometer tur och retur från Arådalen) och njuta av en vacker sjö med gröna sandåsar som korsar och delar upp sjön. Dramatiska fjällsidor kantar dalen och hela platsen andas en del Skottland. Ta gärna med tält (och myggmedel) och njut av ljusa sommarnätter i fjällen när det är som allra bäst. Karta och kompass behövs, leden går inte ända fram