Möten & evenemang

Bjuder du på ditt nätverk?

By 21 maj, 2014 No Comments

Att synliggöra jobben och få studenter att stanna i Jämtland. Det är huvudsyftet med mentorprogrammet som vi driver på uppdrag av Östersunds kommun och Mittuniversitetet. Alla studenter på Miun får ansöka, oavsett utbildning och läsår. Utifrån de studenter som ansöker matchar vi sedan med mentorer i våra nätverk.

Mentorskap ger nya perspektiv. Genom en mentor får studenterna en ingång i arbetslivet, inblick i ett arbete, en erfaren persons tips och råd inför framtiden. Som mentor får man träna på sitt ledarskap, nya idéer till arbetet och mycket mer. Vi har anordnat mentorprogrammet i tre år och till hösten är det dags för en fjärde omgång! Denna gång satsar vi ännu högre, målet är att matcha 90 adepter med 90 mentorer under året. Samma upplägg som tidigare, vi delar bara på grupperna så vi inte blir så många vid varje träff.

Mentorprogrammet handlar om personerna som är med. Både i relationen mellan mentor och adept, men också i nätverket mellan mentorer och adepter – alla kan delge varandra erfarenheter. De handlar om att våga bjuda på sina kontakter och kunskaper.

Vi behöver ständigt fylla på med mentorer och vi lovar, det är roligt och givande! Mer information om mentorprogrammet och länk till att anmäla sitt intresse till att vara mentor finns här.
Ring eller maila gärna om du undrar något.

Lite kort om vad det innebär:

Att vara mentor innebär att från oktober till maj kontinuerligt träffa en student som blir din adept. Du och studenten träffas ca 1 gång/ månad och pratar om det som känns viktigt för studenten just då. Ofta är det vägval i livet, CV-skrivning, jobbfunderingar och C-uppsatsämnen.

Hör av dig till Sofia på tel. 070-580 42 02, sofia@trampolinpr.se

#nyaperspektiv #mentorskap #Östersund

speeddating

Igår avslutades årets mentorprogram med bland annat speed-dating mellan mentorer och adepter.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.