Möten & evenemang

Enkelheten framför allt

By 26 april, 2013 januari 3rd, 2017 No Comments

Svenskt Näringsliv ordnar under våren politiker- och företagarvandringar runt om i hela landet. Syftet är att politiker och företagare ska ses över en promenad för att på ett lättsamt sätt diskutera företagandes villkor och egna hjärtefrågor.

Jag har haft förmånen att vara med på ett flertal av vandringarna, både i Jämtland och i Västernorrland. Min roll har varit att intervjua och skriva artiklar utifrån vilka frågor som diskuteras. Just nu sitter jag på ett Café i Örnsköldsvik och reflekterar över dagens möte här i Övik.

Här, precis som på alla andra orter där jag har varit med, har deltagarna varit mycket nöjda med det enkla arrangemanget. Att samtala med en annan människa räcker långt. Vi behöver inte alltid ”ballonger och musik”. Idag när konkurrensen om vår uppmärksamhet hela tiden höjer volymen i kommunikationen kan det vara effektfullt att backa. Att viska när alla andra skriker kan kanske vara det som får oss att lyssna?

Back to basic.
Dialog är grunden till förändring.
Och kan du förenkla. Gör det.

Det är mina sammanfattande reflektioner från dagen.

/Helena