Möten & evenemangTrampolin PR

Bli mentor för en student

By 14 augusti, 2012 2 Comments

Vi har förmånen att tillsammans med Mittuniversitetet driva ett mentorsprogram för studenter på framförallt ekonomi- turism- och personalprogrammet. Tillsammans med näringslivet skapar vi möten och nätverk i syfte att fler av universitetets studenter ska välja Östersund som bostadsort efter avslutade studier. Vi vet att kontakter är viktigaste vägen till jobb och att jobb ofta styr bostadsorten.

Att vara mentor innebär att under åtta månader kontinuerligt träffa en student som blir din adept. Du och studenten träffas 6-8 gånger och pratar om det som känns viktigt för studenten just då. Ofta är det vägval i livet, CV-skrivning, jobbfunderingar och C-uppsatsämnen. De allra flesta mentorer har tyckt att det har varit väldigt spännande och givande. De har fått en möjlighet att reflektera över sig själva, sin karriär och sina kunskaper, samtidigt som de fått lära känna en människa i en yngre generation.

Vi söker nu fler mentorer. Vill du vara med? Du ska vara verksam i näringslivet, antingen företagare eller anställd med flera års arbetslivserfarenhet. Du tycker om människor och delar gärna med dig av dina erfarenheter.

Hör av dig till Marlene på tel. 070-549 39 23 eller marlene@trampolinpr.se

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.