Idé och strategi

Aprilväder!

By 17 april, 2012 No Comments

I helgen var det grillpremiär hemma, med varma vindar och barn utan jacka. Dagen efter snöade det. I april förbyts värmande solstrålar och fågelkvitter snabbt till isande vindar och kallgrader.

Jag slutar aldrig fascineras av hur omväxlande aprilvädret är – och jag slutar aldrig njuta av det! För omväxling är väl ändå livets bästa krydda? Att aldrig veta riktigt vad som väntar, men samtidigt veta att det förmodligen är något helt nytt.

På jobbet är det också aprilväder. Ena stunden sitter jag och letar efter en blombild som ska symbolisera jämtländsk honung, i nästa skriver jag på en kommunikationsplan, och i ytterligare nästa filar jag på en copytext om industrivåtsugar. Det kan man kalla omväxling!

I jobbet som pr-konsult förväntas man så gott som dagligen komma med kreativa och nytänkande idéer. Man förväntas skapa med sin hjärna. Vrida, vända och klämma ur sig klokheter på löpande band. Ibland kan det naturligtvis kännas stressande, men för det mesta bara inspirerande. Och jag tror att det är just omväxlingen som över huvud taget gör dessa nya idéer möjliga. Att inte stå och stampa på samma ställe, och istället kastas mellan helt olika typer av uppdrag och utmaningar – det öppnar upp för kreativiteten.

Nu ska jag återgå till att njuta av aprilvädret, både det här på kontoret och det utanför fönstret.

/Emelie

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.