Möten & evenemangTrampolin PR

Fokus på styrelsearbete

By 6 mars, 2012 No Comments

De senaste veckorna har gått i styrelsearbetets tecken. Den 23 februari var det invigning av Styrelseakademin här i Östersund. En trevlig kväll blev det med matchmaking mellan oss som var intresserad av att hitta en styrelseledamot till företagets styrelse, och dem som var intresserad av en styrelseplats. Det finns helt klart många duktiga och kompetenta människor här i länet. Det är helt klart! Och vi fick del intressanta tips också som vi absolut ska kolla upp.

Förra veckan gick jag utbildningen Rätt fokus i styrelsearbetet i Sundsvall. Nyttig utbildning. Jag lärde mig massor. Som vanligt med utbildningar så var gruppen och diskussionerna mellan kloka och engagerade människor det som gav allra mest. Jag kan konstatera att det finns många duktiga människor i Västernorrland också.

Duktiga människor ja. Men mest män. Hur kommer det sig? Jag vet ju att det finns så många kompetenta kvinnor också. Några av dem träffade jag på Styrelsekrafts adeptträff på Clarion i torsdags. Vi är 20 kvinnor i Jämtlands och Västernorrlands län som deltar i satsningen Styrelsekraft som syftar till att det ska bli fler kvinnor i styrelser. Här finns massor av kompetens och erfarenhet som behöver synliggöras mer för att syftet ska uppnås.

Det leder mig in på ytterligare en styrelseerfarenhet de senaste veckorna. Jag har blivit invald i Qleaders styrelse, och i går hade vi första styrelsemötet. Qleader ska verka för att synliggöra kvinnliga ledare, något som jag gärna bidrar till. Nästan 80 medlemmar har Qleader. 80 duktiga och kompetenta människor. Jag är rätt säker på att jag kommer att ha både trevligt och lära mig massor samtidigt som jag bidrar till ett viktigt syfte. Det känns bra och jag är glad att jag tackade ja till detta.

Men nu åter till jobbet! Det har som sagt varit mycket fokus på styrelsearbete de senaste veckorna. /Helena

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.