Möten & evenemang

Galen på gala

By 19 januari, 2012 No Comments

2006 blev jag tillfrågad att komma med som en resurs i Guldgalans projektledning för att jobba med fyra speciella åtgärder. Jag fick sedan frågan om att ta över projektledarrollen från Vanja som skulle flytta söderut. Jag kommer ihåg hur jag sa till mina dåvarande arbetskamrater. ”Jag är ju ingen galamänniska. Jag är varken speciellt bra på kläder, smink, bordsskick eller mousserande.” Svaret kommer jag också ihåg. ”Du behöver inte vara galaprimadonna för att projektleda Guldgalan. Vi fixar galastassen om du fixar en gala.” Då tackade jag ja.
Jag har haft förmånen att projektleda Sveriges största näringslivsgala i fem år. Självklart med stöd av kollegorna på Trampolin PR och av Guldgalans styrelse och min projektledarkollega Jens. Arbetet har tagit en stor del av min tid, och efter flera år av spännande möten, kreativa idéer, utmanande frågeställningar och mycket hårt arbete är det dags att gå vidare. Både för mig och Guldgalan. Jag sa tidigt att det här var mitt sista år och det stod jag fast vid. Trots att det var mitt eget beslut så hade jag flera veckors separationsångest efter Guldgalan 2011. Nu har dock jag och Guldgalan skiljt oss på riktigt och det känns bra. Riktigt bra. Jag har gett mycket av min tid och fått mycket tillbaka. Nu är det dags för någon annan att ge – och få.

Egentligen fick jag den perfekta avslutningen.  Jag fick tack vare en god vän möjligheten att vara gäst på Idrottsgalan i Globen i måndags. Jag fick hänga av mig i garderoben, gå in genom porten och skrida ner längs den röda mattan med sponsorväggen på ena sidan och fotoblixtar och journalistmikrofoner längs den andra. Jag hade tagit hjälp att sminka mig och jag valde mellan tre klänningar innan jag landade i den guld/svarta knälånga med smala axelband. Jag blev serverad mat, underhållen och fick prata med spännande människor, dessutom dansa till klockan två på natten och dricka både mousserande och andra drycker. Jag fick helt enkelt vara en riktig galaprimadonna. Bättre avslutning på min gala-era kan jag ju knappast få. Men passa er, Guldgalan 2012 då kommer jag som gäst. För nu vet jag hur man gör!
/Marlene

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.