Trampolin PR

Miljö och miljö

By 23 november, 2011 2 Comments

Igår var jag nummer 57 och häromveckan nummer 101. Att cykla över Frösöbron. För er som inte noterat så räknar Östersunds kommun numera antal cyklister. Både per dag och per år. Och vi som rör oss på två hjul över bron kan glatt se vad vi är för nummer i ordningen just den här dagen. Vad är det här? Jo en symbolisk handling för att profilera miljöstaden Östersund. Bra? Ja, jag tycker det. Vi behöver våga vara konkreta och tydliga. Ge exempel och låta folk vara med och experimentera. Jag tycker det visar att vi bor i en kommun som menar allvar när man säger att man satsar på miljön.

Om jag får vända på steken och vara lite negativ så finns det ett spel för galleriet när det kommer till miljö också. Och då tänker jag på de offentliga upphandlingarna. Alltför många myndigheter och offentliga organisationer vill att man ska bifoga en miljöpolicy till det anbud man lämnar in. Jo, det kan jag förstå om det handlar stora företag, stora upphandlingar och energikrävande leveranser. Vi är en PR-byrå med fyra medarbetare. Vårt arbetsverktyg är varsin dator och vår hjärna. Vad ska vår miljöpolicy innehålla?

√  Vi köper ekologisk mjölk till kaffet

√  Vi går i stället för att åka bil till våra möten

√  Vi minimerar antal utskrifter i skrivaren

√  Vi har extrakoftor på kontoret eftersom vi sparar på elen

Jag kanske är för kritisk och ironisk. Men, jag tycker helt enkelt att det är ett spel för galleriet att be om en miljöpolicy för en PR-byråupphandling.

/Marlene

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.