Möten & evenemang

Studenter får mentorer ur näringslivet

By 29 september, 2011 No Comments
Första mötet med mentorn

Första mötet med mentorn

Tänk dig surret från 20 studenter vid MIUN och 20 människor från arbetslivet. De har träffats för första gången. Nu ska de två och två ge sig ut på en gemensam resa. Studenterna ska bli adepter i ett mentorprogram. Näringslivet ska bli mentorer i samma program. Jag som varit med och arrangerat det hela lämnar nu dessa par till sitt öde. Och jag gör det med varm hand. Känslan var att det både är spännande och nervöst. Spännande för att nya möten och relationer är spännande. Nervöst för att man inte riktigt vet hur man ska göra, vad man ska prata om.

Det var alltså uppstarten av MIUNs mentorprogram som vi igår hade på Törners Konditori. Förutom lite förhållningsregler kring mentorprogrammet så delade Helena med sig av hur vi alla kan arbeta med vårt personliga varumärke.

Men, höjdpunkten var nog mot slutet när var och en av studenterna fick sin mentor och surret kunde börja.

Det pratas otroligt mycket om att vi behöver fler invånare till vårt län. Jag har varit på flertalet möten, debatter och diskussioner. De flesta mynnar ut i huruvida vi behöver ytterligare kulturhus eller idrottsarenor och några personer får uttala sig om varför just de har valt att flytta hit eller bo kvar. Jag ser sällan konkret handling. Därför är jag glad att vi är en del av det här. Vi brukar säga att vi levererar ”PR på Norrländska – mindre snack och mera verkstad”, det här är ett uppdrag som får symbolisera det. Tänk om mentorprogrammet gör att EN till student väljer att bo kvar här, en som inte hade gjort det om han eller hon inte fått en mentor som kunde lotsa ut ur Campus och in i arbetslivet.

/Marlene

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.