Möten & evenemang

Förgrena och vårda ditt nätverksträd

By 12 maj, 2011 No Comments

I nästan varje uppdrag jag jobbar med så ser jag än mer tydligt hur viktigt det är med bra nätverk. Genom åren förgrenar sig nätverket allt längre ut och bildar nya konstellationer och nätverksträdet växer sig större. I veckan har jag tack vare Svenskt Näringsliv fått förmånen att dejta ett antal kommunalpolitiker och näringsidkare.

Ett möte som fått fyra vinnare varje gång. Näringsidkaren som fått chansen, som få förunnat, att träffa en politiker i en avskild dialog och få insyn i deras vardag. Politikern som fått komma ut i verkligheten utanför rådhuset och träffa vardagen för en företagare. Svenskt Näringsliv som skapat dessa möten och sist men inte minst jag själv som på nytt förgrenat mitt nätverk, skapat en ny politikergren och breddat grenverket på företagarsidan. Jag tror vi alla fyra ler efter en sådan här vecka och tar förhoppningsvis med oss våra nya kontakter in i framtiden. Det var i vart fall med glädje och inspiration jag lämnade dessa möten och det kändes som att den glädjen var ömsesidig.

I en liten stad som Östersund kan nätverksträdet ibland kännas lite vildvuxet där grenarna växer in i varandra. Det märker jag tydligt när man behöver komma i kontakt med vissa nyckelpersoner. Jag vet inte alltid vilken hatt jag ska ta på sig och vilken fråga jag ska lyfta när jag hör av mig p.g.a. att vissa personer är inblandade i så många frågor. Då gäller det verkligen att sära på grenarna och komma ihåg vilken gren man ville vidare på.

Jag tror att om man sköter sitt träd, låter vissa grenar växa sig starka, så kan man dra nytta av en sådan relation och därmed få hjälp med många frågor och problem. Det gäller att sköta sitt nätverksträd och inte låta grenarna torka ut. Då vissnar trädet fort och jag som stam blir bara till slut en bortglömd gammal stubbe.

//Håkan

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.