Kreativ Torsdag blev Kreativ Onsdag med spa och middag

By 10 december, 2010Idé och strategi, Trampolin PR

Som nystartade företagare var vi ambitiösa. Om det mesta. Vi hade tankar och idéer kring hur vi ville driva vårt företag för att det skulle vara riktigt, riktigt kul. Vi ville att företagandet inte bara skulle betyda jobb utan också vara roligt, mysigt, trevligt, fritt osv. Vi skapade flera koncept varav det bästa var ”Kreativ torsdag”. Så här skrev vi i vår kommunikationsplan:

”Sista torsdagen i varje månad stänger vi kontoret mellan 13.00 och 16.00 för att ägna tid åt det vi är bra på, att vara kreativa och hitta nya spännande tillvägagångssätt för PR. Utgångsläget är våra uppdragsgivare samt presumtiva sådana.”

Gissa hur många kreativa torsdagar vi haft? Noll!

Vardagen flyter på som för alla andra, ända tills i onsdags. Då gjorde vi slag i saken och hade en kreativ onsdag! Vi åt lunch i fåtöljhörnan på Paus och senare goade vi ner oss i soffan på Spakliniken framför den öppna brasan. Vi fokuserade på vårt eget PR-arbete, men vi började hela den kreativa onsdagen med att göra en lista på förutsättningar för att ha ett bra kreativt möte. Så här såg listan ut:

  • En mysig miljö
  • Gott fika
  • Sköna/mysiga kläder
  • Känna trygghet i gruppen
  • Det finns inga dåliga idéer
  • Prestigelösa diskussioner
  • Kreativ brief att utgå ifrån
  • Stänga av mobilen
  • Sätta start- och sluttid
  • Idéer kan behöva mogna

Vi hade en härlig eftermiddag och jag riktigt njöt av att jobba på Trampolin PR. Men, det bästa av allt var nog att vi började hela eftermiddagen med att boka in en kreativ torsdag i månaden – under hela våren. Så nu, nu är vi på gång att förverkliga en av våra nyföretagaridéer!

Marlene

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.