Trampolin PR

Mina drivkrafter som företagare

By 4 augusti, 2010 No Comments

Semestern är slut. Jag är tillbaka på kontoret. Det känns kul. Jag är sugen på att jobba och taggad till tusen! Vilken lyx att få känna så. På semestern träffade jag en bekant som jag inte träffat på några år. Han frågade vad jag gjorde nu och jag berättade stolt att jag startat eget. – Va? utbrister han. Det måste väl vara bättre att vara anställd!

Jag blev överraskad över hans reaktion. Jag vet förstås att det inte är alla som vill driva företag, men de flesta brukar inte ta ställning så tydligt för eller emot. Men det gav mig en anledning av reflektera över varför jag vill vara företagare.

En stor drivkraft för mig är frihet. Jag träffade en erfarenhet företagare för ett tag sedan som sa att det bästa med att vara företagare är att man kan vara ledig jämt, men man utnyttjar det aldrig. Och det ligger nåt i det. Att inte behöva kännas sig instäng mellan åtta och fem och inte behöva få ångest för att de 25 semesterdagarna är slut. Sedan jobbar man kanske mer som företagare än som anställd. Men man bestämmer själv. Och just det, att bestämma själv, är nog min största drivkraft. Eller kanske ännu mer att undvika att andra bestämmer över mig…

Pengar då? Är inte det en drivkraft. Jo självklart. Visst är det en sporre att kunna se kopplingen mellan hårt arbete och pengar på kontot. Det finns en möjlighet att påverka, man är inte beroende av en chef som ska bedöma ens värde.

Jag vet att det finns baksidor med företagande och jag vet, av egen erfarenhet, att det finns många roliga och bra jobb som anställd också. Men för mig är ändå valet solklart. Och kanske mest av allt för att det är så kul att gå till jobbet nu för tiden. Till och med första dagern efter semestern. /Helena

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.