Digital närvaro

Var dig själv – även på nätet

By 7 maj, 2010 No Comments

Nyss slog det mig – fan det är fredag och jag har inte bloggat på hela veckan. Först tänkte jag bara strunta i det, men sen drabbades jag av skrivlust och satte på datorn…

Jag tycker att det är kul att blogga, jag tycker att det är bra och jag lider sällan av idébrist, men ibland sätter vardagen käppar i hjulen. Mycket att göra på jobbet och hemma, och den här veckan har vi haft tre sjuklingar också. Det är ju så det är… i alla fall ”in real life”. På nätet är det annorlunda. I hurtiga företagsbloggar och twitterinlägg finns varken stress, prestationsvånda eller snoriga ungar.

Skrattade högt här om dagen då jag läste min morbror Görans facebook inlägg:

”Nu är middagen avnjuten. Den bestod idag av falukorv som jag hade skurit i lagomt tjocka skivor och stekt på båda sidor, samt makaroner som fått koka livligt utan lock i c:a 3 minuter. Hela receptet finns för övrigt att hämta på min hemsida: enkeltåmättsamt.nu”

Det ligger något i ironin, eller hur? Det är inte bara på företagsbloggar som verkligheten är lite polerad, även privata inlägg på facebook känns ibland lite väl blanka. På facebook verkar alla laga god mat mitt i veckan, dricka tjusiga viner, träna disciplinerat och baka bullar med barnen… Okej, man är ju mån om hur man uppfattas, och idag vill alla vårda sitt personliga varumärke. Men grunden för allt varumärkesbyggande, företagets eller det egna, handlar om trovärdighet. Att det finns en överensstämmelse mellan det faktiska och det kommunicerade.

Och man behöver inte vara så himla duktig jämt! Hur intressant är perfekt och präktig – egentligen? Det bästa är att vara sig själv. Även på nätet.

Nu väntar jag på att mannen ska komma hem. Vi ska lyxa till det hämtmat! Men det blir varken tända ljus eller tjusigt rött vin.

/Helena

P.S. Läs gärna debattartikeln i LT idag av mig, Sara Carlemår, Sara Grinde och Anders Brommé.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.