Digital närvaro

Googla dig själv

By 1 april, 2010 No Comments

Var fjärde arbetsgivare googlar arbetssökande på nätet. Var tionde kollar även facebook och bloggar visar en undersökning som presenterades i Sydsvenskan i går. Jag är inte förvånad, jag trodde nog att det skulle vara ännu fler. Men vi kan nog vara ganska säkra på att det är en trend som ökar. Och även om man fortfarande bedömer en person bäst utifrån ett personligt möte gäller det ju att komma så långt. Kanske blir man inte ens inbjuden till en intervju om det personliga avtrycket på nätet är tvivelaktigt? Det finns all anledning att googla sig själv. Vad är det en potentiell arbetsgivare eller samarbetspartner kommer att hitta? Är det en bild jag gillar och kan stå för. Om inte är det läge att göra nåt åt det. Några tips hittar du på Hans Kullins blogg.

Glad påsk!

/Helena

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.