Trampolin PR

Självklart kvoterar vi in en man

By 24 mars, 2010 No Comments

Idag är jag hemma med en hängig liten kille. Som småföretagare har jag dock lite svårt att lämna min andra bebis, Trampolin PR, helt i sticket, så lite jobb får det ändå bli. Det var helt klart enklare att ”vabba” som anställd… Men det är mycket som är enklare, och framför allt roligare, med att vara egen företagare också. Som personalmöten till exempel. Det hade vi i går. Det gick väldigt smidigt. Jag och Marlene gick ut och käkade och pratade både om nutid och om framtid för vårt företag. En fråga som har känts mer och mer aktuell för oss är att ta in en extern styrelse. Vi tror att de skulle hjälpa oss att utveckla vårt företag i rätt riktning. Vi har också ambition att växa och i den frågan skulle det vara bra att få råd och stöd från någon som inte är helt uppslukad av att lösa företagets vardagliga arbete. Utifrån vad vi vill ha av en styrelse började vi fundera över kravprofiler. Vad vill vi ha för personer och kompetenser. Spontat var det lätt att föreslå andra som är lika oss själva, men vi hejdade oss och började istället fundera över hur vi kan komplettera vår egen kompetens. Bland egenskaper som erfarenhet från styrelsearbete, stort närverk, modig var vi också överens om att vi vill ha minst en man. Det var helt självklart – vi pratade inte ens om varför. För oss är det naturligt att redan i tanken kvotera in en man för att bredda oss själva. Helt enkelt för att vi är övertygade om att en styrelse med både kvinnor och män är det bästa för vårt företag. Och om det är viktigt för vårt lilla företag borde det ju vara helt avgörande för de stora börsbolagen. Konstigt att man ska behöva hota med lagstiftning om något så självklart? Och synd, för tvingande lagar gör i alla fall alltid mig lite avig.

/Helena

P.S. Apropå lagar såg jag på rapport att många myndigheter fuskar med lagen om offentlig upphandling. Det vet jag inget om. Men det jag reagerade mest på i inslaget var att man sa att LOU var till för småföretagare. Vilket skämt! De flesta småföretagare jag känner till väljer helt bort att vara med i upphandlingar. Det är för omständligt, tar för mycket tid och när man väl provar faller man på något av alla omöjliga, ofta godtyckliga ska-krav. Vad jag förstår är lättnader på väg. Det är välkommet.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.