Trampolin PR

Östersund – kreativ och handlingskraftig

By 1 mars, 2010 No Comments

Är på semester med familjen i Orlando, Florida. Musse Pigg ni vet. Plus att hela familjen är såld på USA sedan ett flertal semestrar här. Vi var faktiskt i Orlando för två år sedan också. Och det har hänt en hel del här sedan 2008. Nu ser man tomma affärer och hela hotellkomplex som ligger öde. Det är uppenbart att den ekonomiska krisen slagit hårt här. Och det är ju klart, Musse Pigg ligger inte högst på priolistan när man kanske knappt har råd att behålla sitt hus.

Jag funderar lite över vad som hänt i Östersund sedan 2008. Hur krisen syns där hemma och kommer fram till att den inte syns alls. Den finns (eller fanns?) det vet jag för jag har själv vänner som blivit av med jobben, men den syns inte. Aldrig tidigare har vi väl haft så mycket affärer i Östersund. Hotellen och turistnäringen satsar. Företag startas.

Det händer saker. Det tror jag är bra. Handling och framtidstro föder mer handling och framtidstro. Och det gynnar alla.

Här känns det faktiskt lite deppigt och lite uppgivet med alla tomma hotell som ser ut att vara på väg att förfalla. Och deppiga och uppgivna människor tar inte tag i sina liv, söker nya jobb och startar företag…

Oavsett sanningen bakom så spelar “bilden av” stor roll. Just nu är min bild av Orlando en fortfarande attraktiv men sliten 55-åring som strulat bort både fru och jobb. Min bild av Östersund är ung, kreativ och handlingskraftig, kanske lite kylig men ändå trevlig.

Borta bra men hemma bäst alltså.

/Helena

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.