Trampolin PR

Om jobbiga stunder och positivt tänkande

By 25 februari, 2010 One Comment

Det är så lätt att vi som företagsbloggar hela tiden ska få allt att låta så bra. Vi lyfter en massa bra exempel, berättar om våra framgångssagor, gärna också om hur mycket det är att göra. Så mycket att det helt enkelt ibland blir lite blaha, lite för fint. Därför vill jag skriva ett blogginlägg om att ibland tycka att det är lite jobbigt. För det är det, i alla branscher, för alla människor. Men vi är riktigt bra på att dölja det. Vem säger inte ”Det är mycket att göra nu”, för mycket att göra har ju alla. Eller ”Hur ska man hinna med allt”, för jobb, familj, barn, fritidsaktiviteter tar tid och det är svårt att hinna med allt. Sedan vi startade Trampolin PR har vi njutit av nästan varje dag. Det har varit kul, inspirerande och lärorikt. Men häromkvällen satt jag hemma, jag hade lämnat in en offert tidigare på dagen där jag vet att minst två andra gjort detsamma, jag lämnade i förra veckan in en upphandling som vi efter att ha jobbat i två veckors tid med nu bara kan vänta och se vad det ger. Jag började märka hur känslorna av att inte vara tillräckligt bra kom över mig. Att ingen vill köpa mina tjänster, att inte uppdragsgivarna ska vara tillräckligt nöjda. Jättejobbigt – och vem har inte känt så? Men vem brukar prata om det? Lustigt nog utspelade det här sig när Björn Ferry åkte sitt guldlopp i OS. Hela tiden kommenterade Kalle Grenemark om den mentala biten. Att Ferry i sitt huvud skjutit de här fem sista skotten flera gånger tidigare, att när han missade det fjärde ändå kunna fokusera på det femte och sätta det. Att han bara skulle fokusera på det som är positivt, de skott han sätter, inte de han missar. Av det fick jag kraft och känner att precis så är det i affärsvärlden också. Det går inte att fokusera på en offert eller en upphandling som jag kanske inte får, eller ett uppdrag som glidit mig ur händerna för att man valt en annan lösning. Det går inte att fokusera på fjärde skottets bom utan på att det femte skottet ska bli en träff. Så nu ska jag sätta mig och fortsätta jobba och leverera träffar till alla mina uppdragsgivare som är nöjda med mitt arbete!

/Marlene

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.