Möten & evenemang

Om nätverk och relationer

By 18 februari, 2010 One Comment

Nu har jag känt det. Upplevt det på riktigt. Det manliga nätverkandet. Debatten som vi så väl känner till, som lyfter problemet med att vi kvinnor inte tar oss fram i näringslivet eller klättrar i chefshierarkin tillräckligt högt och snabbt. Vi säger att det finns en skillnad på nätverkande mellan kvinnor och män och konstaterar ofta att det ”bara är så”. Män lyfts fram som bättre, eftersom de både tar hand om varandra, lyfter fram varandra, klappar varandra på axeln. De har forum som vi kvinnor inte har, de träffs på innebandygolvet eller i squash-hallen och sedan en stund i bastun – och pratar jobb.

Vi kvinnor går i stället på jympa eller tar en promenad med grannen och pratar lite om vädret, familjen och barnen. Men det är bullshit, klart vi kan nätverka vi med!

I augusti 2009 hyrde jag en av kommunens sporthallar för en timme varje onsdag och sedan började jag leta efter andra kvinnor som ville vara med och spela innebandy, basket och badminton. Vi blev snabbt 20 stycken på listan och vi träffas och svettas en gång i veckan sedan dess. Mitt syfte med att starta det här var för att jag ville ha lite nya former för mitt motionerande. Förra veckan, efter ett halvårs sportande, insåg jag helt plötsligt vad jag gjort. Jag hade skapat en arena för ett kvinnligt ”klapp-på-axeln-möte”. Jag insåg när jag stod och lyssnade till samtalen i omklädningsrummet efter träningen att vi började nå ett helt nytt och mycket mer spännande syfte med träningen än att få motion.  Det manliga motionsnätverkandet har nu också klivit in i kvinnornas värld – å gud vad kul det är!

/Marlene

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.